Skip to main content
пласт5

Пластеници

Презентација првог савременог пластеника у оквиру реализације пројекта АГРИННО у Новом Саду

У среду 24. октобра 2018. године, представници Пољопривредне школе ,,Вршац,, и АГРИННО удружења ,,Банат,, на челу са директором школе Срђаном Клиска, присуствовали су презентацији првог од укупно четири савремена пластеника набављених у склопу реализације пројекта АГРИННО, који се финансира из Интеррег – ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија, на огледном пољу Института за ратарство и повртарство у Новом Саду.
Овом приликом скупу су се обратили Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, који је истакао значај усвајања нових знања и вештина у пољопривреди и најавио помоћ најпре младим пољопривредницима и пројект менаџер Предраг Рајић који  је посебно истакао значај оваквих пројеката у едукацији, али и приближавању народа и усвајању европских вредности. Говорници су били и представник Института за ратарство и повртарство Јанко Червенски, представници Фонда за европске послове и будући предавачи на пројекту.
Поред представника из Вршца, присуствовали су и представници пољопривредних школа из Руме и Футога као и припадајућих АГРИННО удружења и представници чонградске жупаније из Мађарске. Скуп је окупио преко сто учесника и превазишао је очекивања домаћина.

пласт1 пласт2 пласт3 пласт4